OUR ALLIANCE PARTNER USA - CSW Graphics

45 Tyburski Rd
01056 Ludlow, MA USA

Helsingborg

Ingenjörsgatan 9
SE-25227 Helsingborg
tel. +46 42 247 300

Sunne

Sundgatan 13
SE-68633 Sunne
tel. +46 565 147 00

Örebro

Trumpetaregatan 15
SE-70343 Örebro
tel. +46 19 20 64 73/74
fax. +46 19 12 62 55

Fakturering och administration Marvaco Ab

Sundgatan 13
686 33 Sunne
tel. +46 565 147 00

Karlstad

Kostym Desingnindustries AB Tynäsgatan 2
SE-65106 Karlstad

Dresden

Hertha-Lindner-Straße
DE-01067 Dresden

Helsingfors

Kumpulantie 3
FI-00520 Helsingfors
tel. +358 26 347 530

Ulvsby

Peltotie 20
FI-28400 Ulvsby
tel. +358 26 347 500
fax. +358 26 347 510

Tammerfors

Åkerlundinkatu 11 B
FI-33100 Tammerfors
tel. +358 26 347 529

Fakturering och administration Marvaco Oy

Peltotie 20
FI-28400 Ulvsby
tel. +358 44 402 4503
fax. +358 26 347 510
FTA-member FTA-member

FINSKA TRYCKERIER TILL FINALEN I FLEXOTECH AWARDS

publicerad: 29.08.2019

Finska tryckerier till Flexotech Awards nionde året i rad

Återigen kvalificerar sig finska tryckerier till Flexotech International Print & Innovations Awards. I år, likt många andra år, tog sig RKW Finland Oy och DS Smith Finland hela vägen till finalen i kategorierna Flexible Packaging och Corrugated Post-Print. Båda företagen har flera gånger tidigare varit i finalen och har även fått utmärkelser för deras högkvalitativa flexo-tryck. Den mycket uppskattade prisutdelningen kommer att hållas den 16 oktober i London.

RKW Finland är det ledande flexo-tryckeriet som utnyttjar fördelarna med utökade processfärger, vilket är anledningen till att de också har fått Expanded Gamut Printing - EGP ™ partnercertifikat från Marvaco. Med EGP kan RKW Finland erbjuda GreenerPrinting ™ ihop med miljövänligare substrat. Årets finalistjobb är ett högkvalitativt tryck på krympfilm för Carlsberg.

Falcon, Carlsberg-jobbet visar hur dekortryck med högt linjetal och fina detaljer tillsammans med en utökad färgskala skapar klara färger med ett stort tonomfång från högdagrar till skuggor. Dekorens utformning innebär också en hög svårighetsgrad eftersom de starka solida färgerna kombineras med små skarpa texter som förfinats med en blank metallisk guldeffekt på ett smart sätt. Allt detta är gjort på ett mer hållbart sätt genom processtryck.

I tävlingen visar DS Smith Finland åter sin kapacitet att producera tryck på well med hög kvalité, här för Froneri Nestlé. En glassförpackning med läckra detaljer. Resultatet visar hur fluting-effekten har eliminerats i samarbete med prepressleverantören Marvacos Full HD+- teknologi. Trycket innebär också en hög svårighetsgrad eftersom de små och skarpa texterna är integrerade i designen medan arken är tryckta i ett mycket stort format. Jobbet är ett mycket bra exempel på hur ett tidigare offsettryckt kan överföras till flexo med hög kvalitet.

Marvaco, som är prepressleverantör för båda dessa jobb, har haft ett långsiktigt samarbete med tryckerierna för att kunna erbjuda HiQ EGP ™ och GreenerPrinting ™. Marvaco och dess kunder har prisats mer än 50 gånger under 2000-talet med flera utmärkelser och finalister i internationella trycktävlingar.

Full HD EGP-tekniken möjliggör en högre tryckkvalité och ett mer produktivt förpackningstryck utan behov av dekorfärger. Signal- och husfärgerna i förpackningsdekoren kan skapas effektivt med processfärger där CMYK-färgerna berikas med OGV (Orange, Grön, Violet) och även visas digitalt på förprovtryck. Med denna metod kan varumärkesfärger som har varit svåra att implementera tidigare kunna implementeras på ett kontrollerat och exakt sätt, gång efter gång.

Förutom flexografi kan EGP också användas i digital- och offsettryck, vilket möjliggör enhetliga färger för förpackningar tryckta med olika metoder. Internationella varumärkesägare och tryckeriföretag är mycket intresserade av att gå vidare till EGP, medan den finska tryckindustrin är ledande inom EGP i Europa.


Mer information:

www.flexotechawards.com

www.rkwfinland.fi

www.dssmith.com

www.marvaco.fi


Taggar:

#RKWFinland #DSSmith #GreenerPrinting #HiQ_EGP #EGP #ExpandedGamut #CMYKOGV #BrandColors # Packaging #Pakkaus

till nyheter